Tagasi juurte juurde ehk Silverspoon gala menüü!

Menüü / 8. November 2016

Silverspoon gala selle aasta menüü on loodud Swissoteli koka Indrek Višnevski ja Dimitri Demjanovi poolt. Nende koostöös sündis idee siduda Eesti tooraine ja uuem tehnoloogia üheks tervikuks. Ühiselt otsustati nimetada õhtusöök “Tagasi juurte juurde”. Külalised saavad maitsta parimast kodumaisest toorainest valmistatud roogasid ja sinna juurde sobitatud veine.

Õhtu algul pakutakse Eestis toodetud juustusorte. Andre Farm soovib meie külalistele pakkuda erineva vanusega juustusid ning tutvustada nende valmistusviise. Kõrvale pakume mõnusalt soolast võid, baguetti ja Eesti oma marjadest valmistatud pohlaželeed. Parima koka kategooria sponsor Vins de France on välja pannud tervitusjoogi, milleks sai valitud Gonet-Medeville Tradition Brut Premier Cru NV.

Eelroa põhiosaks on Soome saarestiku umami-forelli filee. Seda kala nimetatakse ka eliidiks kalade seas. Meie õhtusöögil tutvustab Chefs’umami esindaja ise täpsemalt, millega tegu. Erilise kala kõrvale pakume karulaugu võid, kaaviari ning veelgi erilisemat Katharinenthali leiba, mis valmistatud Angeelika Kangi enda hoolikalt välja töötatud retsepti järgi.

Silverspooni gourmet õhtusöök jätkub hernesupiga. Jah, te saite õigesti aru, me pakume ehtsat hernesuppi. Loomulikult on meie kokad selle valmistanud täiesti uuel moel ja hoopis noorhernestest. Supi juurde valmistatakse sealiha-confit, suitsutomati hapukoor ning kaunistatakse pärlsibulaga.

Pearoa krooniks on Järveotsa Vutifarmi hõrk vutt. Selle juurde kuuluvad põlis-juurviljad, seened ja demi glace.

Põhiroogade kõrvale on meie sponsor Bardinet välja valinud Uus-Meremaa Man O’War Sauvignon Blanc 13% 2012 ja punastest veinidest Man O’War Merlot Cabernet Franc Malbec 14,5% 2008.

Kirsiks tordil on õhtu lõpus pakutav vanamoodne kohupiimakook, mida kaunistavad meie hea toetaja Karisma Foodi vaarikad. Magustoidu kõrvale oleme välja valinud mõnusa uue Vana Tallinna sordi Elegance, mille on välja pannud meie toetaja Liviko.

Soovitame külalistele tulla tühja kõhuga ja nautida, meie tublide kokkade valmistatud maitseelamusi. Samuti täname kõiki meie kategooria sponsoreid, menüüsse panustanud toetajaid ning eriti Viinitied, kes on Silverspoon 2016 markii sponsor.

Kohtumiseni Swissotelis 10. novembril ja head isu!

Värsked uudised