SILVERSPOON 2019 HOOAEG ALUSTAB

PRESSITEADE / 22. March 2019

Pressiteade

22. märts 2019



Täna kuulutab Eesti esimene gastronoomiakonkurss Silverspoon välja oma 2019. aasta hooaja alguse ning ootab Eesti toitlustusasutusi konkursist osa võtma. Registreerimine algab reedel 22.03.19 ning sulgub 30.04.19.

Gastronoomiakonkursi Silverspoon hindamine toimub üheksas erinevas kategoorias – fine dining, casual dining, pererestoran, rahvusvaheline köök, etniline köök, Eesti köök, parim kohvik, parim gastropubi ja parim tänavatoit.
Põhikategooriate kõrval antakse hinnang ka neljas lisakategoorias: parim peakokk, parim teenindus, parim taimetoidu pakkuja ja ‘Silverspoon Meedia Auhind’, läbi mille me tunnustame toiduajakirjanikku või mediaettevõtet, kes panustab märkmisväärselt toidu- ja restoranikultuuri kajastamisesse ning populariseerimisse.

“Saanud innustust Silverspoon 2019 hooaja rekordilisest osavõtjate arvust, ootame ka sellel hooajal aktiivset osavõttu. Silverspooni konkurss on oluline gastronoomia arenguplatvorm tuues positiivset kasu kogu Eesti gastronoomia valdkonnale tervikuna. Meie eesmärk on olla jätkusuutlik organisatsioon, kes tunnustab ja toetab Eesti toitlustusasutusi ning panustab selle valdkonna jätkuvasse arengusse, kirglikult. Samuti on meile märkimisväärse tähtsusega noorte talentide toetamine läbi Silverspoon noore koka konkursi”, sõnas Silverspoon’i nõukogu esimees Joakim Helenius.

Konkursil osalemiseks on toitlustusasutused oodatud ennast registreerima 22. märtsist kuni 30. aprillini Silverspooni kodulehel www.silverspoon.ee. Konkursil osalemine on toitlustusasutusele tasuta, kuid tingimuseks on kohtunikele voucherite alusel võimaldada eined koos ettenähtud jookidega vastavalt Silverspoon konkursi ja kategooria tingimustele.

Toitlustusasutuste külastamine ja nende hindamine toimub poole aasta vältel kevadest sügiseni, et hinnata ka hooajalisust. Kogu hindamisprotsess on anonüümne ning kõik hindajad peavad täitma põhjaliku, 30 kuni 70 küsimusega digitaalse ankeedi, mille andmed kogub kokku sõltumatu audiitorfirma PwC.
Hooaja lõpus koostatakse saadud tulemuste ning ankeetide põhjal kõigile osalenud toitlustusasutustele põhjalikud tagasiside materjalid.

“Julgustame Silverspoon 2019 konkursist osavõtma kõiki toitlustusasutusi Eestis. Usun, et iga osalev toitlustusasutus annab oma panuse Eesti gastronoomia sektori jätkuvale arengule. Lisaks muule väärtuslikule, mis kaasneb Silverspoon konkursil osalemisega, on väga olulisel kohal just tagasiside ankeetide pakkumine hooaja lõpus toitlustusettevõtetele, mille eraldi tellimine või kolmandal osapoolel koosatada laskmine võib osutuda kohati keerukaks ning loomulikult ka kulukaks protsessiks”, lisas Joakim Helenius.

Silverspooni konkursi võitjad kuulutakse välja 2019. aasta novembris.
Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Joakim Helenius, Mahesh Ramnani, Andres Peets, Kristel Nõmmik, Andres Ojasu ja Kristjan Täht.

Silverspooni konkursi algust toetavad audiitorfirma PwC, Advokaadibüroo Sorainen, Coca-Cola HBC Eesti, Pernod Ricard, Mobec AS, Selver, Unilever, Promo Cash & Carry, Carpe Vinum veinistuudio ja Tervise Catering.

2019 aastal osales Silverspoon konkursil 160 toitlustuskohta üle Eesti. Möödunud hooajal noppis kõige enam tunnustusi restoran Parrot MiniBar, võites nii Casula Dining põhikategoorias kui ka parima koka kategoorias, mille vääriliseks peeti Margo Paluoja.

• Fine dining– Restoran Horisont
• Casual dining – Parrot MiniBar
• Parim Pererestoran – Tulivee
• Parim Eesti köök – Restoran Ö
• Parim Rahvusvaheline köök – Gianni
• Parim Aasia köök – Chedi
• Parim Kohvik – Ugandi kohvik
• Parim Gastropubi – Tabac
• Parim Tänavatoit – Burger Kitchen Tänavagurmee

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada ja premeerida gastronoomseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.

Lisainfo:
Andres Peets

Värsked uudised