Silverspoon 2018 parimad restoranid on selgunud!

PRESSITEADE / 10. November 2018

Pressiteade

10. november 2018


Gastronoomiakonkursi Silverspoon 2018 võitjad on selgunud!

PILDID: https://goo.gl/eSjhGQ 

Fotod: Kalev Lilleorg, Maksim Toome

Silverspoon 2018 konkursi võitjad kuulutati välja 9. novembril Tallinna Lennusadamas toimunud suurejoonelisel galaõhtusöögil. Gastronoomia valdkonna tipptegijaid tuli tervitama ning tunnustama ka peaminister Jüri Ratas.

Reede õhtul kogunes Tallinna Lennusadama ajalooliste betoonvõlvide alla üle neljasaja inimese, et olla tunnistajaks Silverspoon Gastronoomiakonkursi 2018 võitjate väljakuulutamisele. Telekaamerate surina ja välklampide sähvatuste saatel tehti teatavaks kõikide kategooriate võitjad.

2018. aasta Silverspoon hooaja võitjad järgnevates kategooriates on:

  • Fine dining– Restoran Horisont
  • Casual dining – Parrot MiniBar
  • Parim Pererestoran – Tulivee
  • Parim Eesti köök – Restoran Ö
  • Parim Rahvusvaheline köök – Gianni
  • Parim Aasia köök –  Chedi
  • Parim Kohvik –  Ugandi kohvik
  • Parim Gastropubi – Tabac
  • Parim Tänavatoit – Burger Kitchen Tänavagurmee

Parima peakoka tiitli vääriliseks nimetati Margo Paluoja restoranist Parrot Minibar.

Parima teeninduse kategooria võitjaks kuulutati Mon Repos peakokka korrus ning Parima Taimetoidu pakkuja tiitli pälvis Von Krahl Aed restoran.

Parimaks Silverspoon 2018 nooreks kokaks kuulutati Sander Kuldsaar restoranist Kaks Kokka ja Ö, kes sõidab ihaldusväärsele praktikale kuuks ajaks Michelin tärniga pärjatud restorani OLO, Helsinkis.

Esmakordselt anti Silverspoon tänavusel hooajal välja ka meediaauhind, mille laureaadiks valis üheteistkümnest autoriteetsest isikust koosnev žürii Heidi Vihma/Äripäev.

Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutab audiitorfirma PwC. “Meile on Silverspooni konkursi toetamine auasjaks, kuna see vastab PwC põhiväärtusele suurendada ühiskonnas usaldust ning aitab ühtlasi tõsta Eesti restoranikultuuri. Kuigi oluliselt suurem osalejate hulk tähendas ka meile rohkem tööd, siis on puhas rõõm näha nii palju uusi tulijaid, kellest nii mõnigi jõudis konkursil finalistide hulka”, ütles PwC partner Lauri Past.

“Suur rõõm on tõdeda, et sellel aastal osales konkursil üle 150 restorani,“ sõnas Silverspoon tegevjuht Kristel Pentus. „Konkurss kasvab igal aastal ning areneb edasi, pakkudes tugevat platformi Eesti gastronoomiasektori arengule. Me väärtustame koostööd kõikide selle sektori osapooltega. On väga oluline tagada jätkusuutlik areng Eesti gastronoomiasektorile ning ühine panus sellesse on siinkohal võtmeküsimuseks. Meie toidukultuur on kõrgel tasemel, pakkudes elamusi nii kohalikele kui ka Eestit külastavatele inimestele ning seda tuleb hoida.” 

Gala külalistele pakuti 4-käigulist hõrku jaapanipärast menüüd, mille autoriks oli eelmise aasta parima peakoka tiitli pälvinud Shuichi Shiraishi, Jaapani restoranist Haku. Keelekasteks pakuti nii Perrier Jouet šampanjat kui ka hoolega roogade kõrvale sobitatud veinivalikut. Meelelahutust pakkus alati särtsakas, Silvesrpooni TV3-s linastuva telesarja Tähtede Hõbelusikas selle hooaja võitja, Daniel Levi Viinalass. Piduliku autasustamise tseremoonia viis läbi Andres Dvinjaninov.

Silverspoon 2018 konkursi korraldamist toetavad: Selver, PwC, Bardinet SAS, Lipton, Liviko, Auto 100, Advokaadibüroo Sorainen, Tere AS, Santa Maria, Segers, Pernod Ricard Estonia, PROMO Cash & Carry, SHISHI, Lipton, Hellmann’s, Coca-Cola, Karisma Food, Lennusadam, Mobec AS, Stiilikanal, Tauno Kangro, Extrahaus, Trigon Dairy Farming, Tervise Catering, Fazer, Magnum, Alkovabapood.ee.

Silverspoon on Eesti gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

Silverspoon gastronoomaikonkursi korraldaja MTÜ Gastronomy Society of Estonia on pika ajalooga ühing, mis on edendanud ja tunnustanud Eesti gastronoomse maastiku saavutusi juba 2004. aastast. Oleme pühendunud Eesti toidu- ja joogisektori ning elustiili arendamise edendamisele Eestis ning Silverspoon gala korraldamisele. Meie eesmärk on olla pikaajaline jätkusuutlik ühing, tuua kasu, toetada ning tunnustada Eesti gastronoomia sektorit.

Konkursi hindamist korraldav PwC aitab organisatsioonidel ja üksikisikutel luua väärtust olulistes valdkondades. PwC ettevõtete võrgustiku 157 riigi enam kui 207 000 töötajat, neist ligi 150 Eestis, on pühendunud kvaliteetsete lahenduste pakkumisele audiitorteenuste ning maksu-, juriidiliste ja ärikonsultatsioonide alal. PwC on ka tunnustatud teenusepakkuja erinevate auhinnažüriide ja hääletuste infoturbe tagamisel – näiteks juba üle 80 aasta oleme ainsagi infolekketa viinud läbi Oscari auhindade hääletusi Ameerika Filmiakadeemia tellimusel.

Lisainfo:

Kristel Pentus

Silverspoon tegevjuht

Värsked uudised