Silverspoon 2018 konkursil rekordarv osalejaid

Pressiteade / 2. May 2018

Registreerimine Silverspoon 2018 gastronoomiakonkursile on lõppenud


Silverspooni gastronoomiakonkurss lõpetas 30. aprillil avalduste vastuvõtmise konkursil osalemiseks ning alustab toitlustusasutuste hindamisperioodiga mai keskel.  Konkursile registreerus  üle 150ne osaleja, mis on tänaseks rekordarv, võrreldes varasemate hooaegadega. Silverspooni kohtunikud külastavad toitlustusasutusi poole aasta vältel kuni sügiseni, et hinnata ka hooajalisust.

“Meil on suur rõõm järjest kasvava restoranide ja osalejate arvu üle. Sel hooajal asuvad hindamisprotsessi läbima üle 150’ne restorani, mis on läbi aegade suurim osalejate arv Silverspoon konkursi ajaloos. Täname kõiki registreerijaid! Oleme seda meelt, et osaledes konkursil, annavad toitlustusasutused oma kindla panuse Eesti gastronoomia maastiku jätkuvasse arengusse ja saame olla kindlad oma restoranikultuuri stabiilsuses ning jätkuvas arengus”, sõnas Silverspoon tegevjuht Kristel Pentus.

Gastronoomiakonkursi Silverspoon hindamine toimub 2018 hooajal 9’s erinevas põhikategoorias: fine dining, casual dining, Eesti köök, rahvusvaheline köök, Aasia köök, kohvik, pererestoran, gastropubi ja tänavatoit. Samuti jagatakse tunnustust 4’jas lisakategoorias: parim teenindus; parim kokk; parim taimetoidu pakkuja ning uusima kategooria auhind antakse välja nime all Silverspoon Meedia Auhind.

Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel hindamiseks ettenähtud toite ja jooke, vastavalt Silverspoon konkursi tingimustele.

Silverspoon konkursi kohtunikeks on erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Hindajate hulgas on nii foodies’i, toidunautlejaid, aga ka lihtsalt sagedasi restoranikülastajaid. Nemad kokku hindavad just seda, mis on inimestel väljas söömisel oluline.

Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. “Hindajad täidavad põhjalikud online keskonnas olevad ankeedid, mille nad edastavad otse sõltumatule audiitorfirmale PwC. PwC loeb omakorda punktid kokku ja edastab need vahetult enne auhinnagaalat korraldajatele,” selgitas Kristel Pentus.

Silverspooni konkursi võitjad kuulutakse välja 2018. aasta novembrikuu pidulikul auhinnagaalal. Kõik konkursil osalenud toitlustusasutused saavad aasta lõpuks ka põhjalikud tagasiside ankeedid, mis omakorda loob kõigile osalejatele võimalusi arenguteks või parendusteks, vastavalt tagasisidele.

Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Kristel Pentus, Joakim Helenius, Mahesh Ramnani ja Anders Peets.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada ja premeerida gastronoomseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.

 

Lisainfo:

Kristel Pentus

Silverspoon tegevjuht

Värsked uudised