Pressiteade

Press / 7. September 2016

Algas Silverspooni hindamisperioodi viimane kuu

Gastronoomiakonkursi Silverspooni hindamisperiood kestab veel kuni septembri lõpuni, et kohtunikud saaksid hinnata konkursil osalevate toitlustusasutuste hooajalist menüüd. Silverspoonii võitjad kuulutatakse välja neljapäeval, 10. novembril toimuval auhinnagalal Swissôtellis.

Silverspooni tegevjuhi Marje Hallik-Wilsoni sõnul on hindamisprotsess läinud sujuvalt. “Meie kohtunikud on suve jooksul teinud sadu restorani- ja kohvikukülastusi ning ees on veel hulk testimisi. Seejärel täidavad kohtunikud põhjaliku ankeedi ja edastavad oma hinnangu sõltumatule audiitorile firmasse PriceWaterhouseCoopers,” lisas Hallik-Wilson. Swissôtellis toimuva auhinnagala piletid saabuvad müügile oktoobrikuus.

Konkursi hindamine toimub kuues erinevas kategoorias – fine dining, pererestoran, rahvusköök, Eesti köök, casual dining, ja parim kohvik. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.

Silverspooni teeb eriliseks see, et konkursil on hindajateks väga erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Hindajate hulgas on nii foodies’i, toidunautlejaid, aga ka lihtsalt sagedasi restoranikülastajaid.

Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Anders Hedman. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.

Silverspooni konkurssi toetavad Rimi, audiitorfirma PriceWaterhouseCoopers, Lexus, Viinitie OY, Swissôtel, Bardinet SAS, Advokaadibüroo Sorainen ja disainistuudio Nope.

Kuna Silverspoon on mittetulundusühing siis otsime endale jätkuvalt toetajaid.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada ja tunnustada kulinaarseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.

Lisainfo:

Marje Hallik-Wilson

Silverspooni tegevjuht

Tel 5287830

Värsked uudised