REGISTREERIMINE ON LÕPPENUD

Täname kõiki registreerijaid!

KONKURSIL OSALEVAD KATEGOORIAD

MILLEST VALITAKSE PARIMAD


Parim Fine Dining restoran

Kõrgetasemeline toit ja teenindus, mille atmosfääri mõjutab eksklussiivne sisedisain. Menüü esindab peakoka kordumatut ja omanäolist loomingut ning restorani üheks põhikomponendiks on eeskujulik veinikaart.

Antud kategooriasse registreerujad peavad pakkuma terviklikku kolmekäigulist à la carte menüüd ning nende toidukaardil võivad olla esindatud maitsmismenüü komplektid

Parim Eesti köök

Kätkeb endas eesti toidu paremikku, mis on vastavuses rahva loomuomaste toitumisharjumustega. Lähenemine võib olla nii klassikaline kui ka moodne või kombinatsioon mõlemast. Joogimenüü ja kasutusel olevate koostisosade kõrval mängib olulist rolli ka õhkkond ja sisekujundus.

Casual Dining

Antud kategooria hõlmab restorane, mis pakuvad gastronoomilist elamust, head lauateenindust ja nauditavat atmosfääri. Koht, kus saab vestelda ja lõõgastuda, samal ajal joovastudes pakutavast toidust ja nautides joogipoolist. See kategooria julgustab kliente ja kokkasid olema julged ja proovima erinevaid gastronoomilisi lähenemisviise.

Parim Aasia köök

Restoran, mis esindab Aasia ja Lähis-Ida pärase köögi parimaid traditsioone, annab täpse kirjelduse pakutavast rahvusköögist ning selles kasutatud valmistusviiside põhialustest. Hindamisel võetakse arvesse ka joogimenüü, interjööri ja teeninduse kooskõla antud rahvusköögi päritolukultuuriga. (Aasia köök sisaldab mitmeid suuri piirkondlikke kööke: Ida-Aasia, Kagu-Aasia, Lõuna-Aasia, Kesk-Aasia ja Lähis-Ida / Lääne-Aasia)

Parim rahvusvaheline köök

Restoran, mis esindab ühe või erinevate maailma köökide elemente ja maitseid. Hinnatakse rahvusvahelise köögi parimaid traditsioone ning gastronoomilisi valmistusviise. Hindamisel võetakse arvesse ka joogimenüü, interjööri ja teeninduse kooskõla. Aasia ja Lähis-Ida köökide hindamine toimub 'Parim Aasia köök' kategoorias.

Parim pererestoran

Kogu pere restoran, mis tervitab eakaid, lapsi, suuri perekondlikke koosviibimisi. Menüü, mis haarab endasse erinevaid toitumisharjumisi ja valmistusviise, pakkudes nõnda midagi noortele, seenioritele ja eriliste toitumisnõuetega einestajatele. Hindamiskriteeriumina vaadeldakse ratastooliga ligipääsu, lastenurka, erivajadustega inimeste tualeti ning mähkimis- ja imetamisvõimaluste olemasolu.

Parim gastropubi

Vähemalt kahekäigulist menüüd pakkuv restoran, kus toit peab olema valmistatud kohapeal. Lisaväärtust loob spetsiaalne veini- või õllekaart.

Parim kohvik

Menüü, mis pakub nii head kõhutäit kui ka kohvikuklassikat kookide, pirukate ja muude küpsetiste ja soolaste suupistete näol. Seda üheskoos kuumade ja külmade jookidega. Kohvik on midagi enamat kui tass kuuma jooki — see on õdus paik alati meeldiva ja külalislahke õhustikuga ning mis oma laia söögi- ja joogipoolise valikuga kostitab ja rõõmustab kliente.

Street food

Tänavatoit on kohapeal valmistatud, võimalikult värske ning kiiresti kättesaadav. Toidud, mis peavad olema valmistatud kohapeal. Müüakse toidu kärust, bussist, mikrobussist, konteinerist või kioskist. Joogikaart pole tingimata vajalik.

Parim taimetoit

Restoran, mille taimetoiduvalikud on menüüs väärikalt esindatud ning pakuvad maitseelamust ka kõige nõudlikumale taimetoidu armastajale.

Parim kokk

Parim kokk on oma valdkonna auväärne esindaja ja tsunftikaaslaste eeskuju. Ta austab toiduvalmistamise kultuuri, suhtub respektiga toorainesse ning väärtustab kõiki sellega seonduvaid elemente – toidu koostisosad, loomingulisus, esitlusviis, voogavus ning selge maitse.

Parim teenindus

Hea teenindus on vajalik element kogu gastronoomia kogemuse täiuslikuks muutmisel. Hea teenindus arvestab kliendi omapäraga, on sõbralik ja abivalmis ning teeb kõik, et restorani kogemus kliendile võimalikult meeldivaks muuta.

Silverspoon Meedia auhind

Toiduajakirjanik või mediaettevõte, kes panustab märkmisväärselt toidu- ja restoranikultuuri kajastamisesse ja populariseerimisse.

HINDAMINE

RESTORANIDE HINDAMISE ETAPID


1 etapp

Valime kohtunikud

Hindamisprotsess saab alguse sõltumatute kohtunike valikuga. Peame oluliseks läbipaistvust ja ausat konkurentsi, mistõttu teeme koostööd ka audiitorfirma PwC-ga, kes kindlustab kogu ettevõtmise info läbipaistvuse.

2 etapp

Hindamine kevadel ja sügisel

Sõltumatud kohtunikud külastavad Silverspoon konkursil osalevaid toitlustusasutusi nii kevadel-suvel kui sügisel, et tagada võimalikult täpsed hinnangud.

3 etapp

Tunnustame parimaid

Parimaid toitlustusasutusi tunnustame sügisesel pidulikul auhinnagalal, kus täname peakategooriate ja kolme lisakategooria nominante ja võitjaid.