REGISTREERIMINE ON LÕPPENUD!

KONKURSIL OSALEVAD KATEGOORIAD

MILLEST VALITAKSE PARIMAD


Parim fine dining restoran

Restoran suudab äratada ellu kõik meeled ning luua kogu elamuse vältel harmooniline kooslus ja tähendus. Antud kategooriasse registreerujad peavad pakkuma terviklikku kolmekäigulist à la carte menüüd, isegi kui neil on samuti olemas maitsmismenüü üheskoos veini- ja joogikaardiga.

Parim Eesti köök

Kätkeb endas eesti toidu paremikku, mis on vastavuses rahva loomuomaste toitumisharjumustega. Lähenemine võib olla nii klassikaline kui ka moodne või kombinatsioon mõlemast. Joogimenüü ja kasutusel olevate koostisosade kõrval mängib olulist rolli ka õhkkond ja sisekujundus.

Parim rahvusköök

Restoran, mis annab täpse kirjelduse pakutavast rahvusköögist ning selle valmistusviisi põhialustest. Hindamisel võetakse arvesse ka joogimenüü, interjööri ja teeninduse kooskõla antud rahvusköögi päritolukultuuriga.

Parim pererestoran

Koht, mis lubab tervitada eakaid, lapsi ja suuri perekondlikke koosviibimisi. Menüü, mis haarab endasse erinevaid toitumisharjumisi ja valmistusviise, pakkudes nõnda midagi noortele, vanadele ja eriliste toitumisnõuetega einestajatele. Ratastooliga ligipääs, lastenurk, tualett vanuritele ning mähkimis- ja imetamisvõimalused.

Parim kohvik

Menüü, mis pakub nii head kõhutäit kui ka kohvikuklassikat kookide, pirukate ja muude küpsetiste ja soolaste suupistete näol. Seda üheskoos kuumade ja külmade jookidega. Kohvik on midagi enamat kui tass kuuma jooki — see on õdus paik alati meeldiva ja külalislahke õhustikuga ning mis oma laia valiku söögi- ja joogipoolisega kostitab ja rõõmustab kliente.

Casual dining

Antud kategooria hõlmab restorane, mis pakuvad gastronoomilist elamust rõõmsaloomulises keskkonnas.
Koht, kus saab vestelda ja lõõgastuda, samal ajal joovastudes pakutavast toidust ja nautides joogipoolist.
See kategooria julgustab kliente ja kokkasid olema julged ja proovima nii ühte kui teist, luues nõnda uusi kogemusi.

Parim taimetoit

Taimetoiduvalikud on menüüs väärikalt esindatud ning pakuvad maitseelamust ka kõige nõudlikumale taimetoidu armastajale.

Parim kokk

Parim kokk austab toiduvalmistamise kultuuri ning kõiki selle elemente - koostisosi, loomingulisust, esitlust, voogavust ning selget maitset.

Parim teenindus

Ükskõik, kas külaline naudib tassikest kohvi või kolmekäigulist einet, hea teenindus on vajalik element kogu gulinaariakogemuse täiuslikuks muutmisel. Hea teenindus arvestab kliendi omapäraga, on sõbralik ja abivalmis ning teeb kõik, et kogemus kliendile võimalikult meeldivaks muuta.

Street food

Eriilmeline roog või rahvusköök, mis peab olema valmistatud kohapeal. Müüakse kärust, bussist, mikrobussist, konteinerist või putkast. Joogikaart pole tingimata vajalik.

Parim gastropubi

Vähemalt kahekäiguline kirjeldav menüü, köögis peab olema kokk ja kogu toit peab olema valmistatud kohapeal. Lisaväärtust loob spetsiaalne veini- või õllekaart.

HINDAMINE

RESTORANIDE HINDAMISE ETAPID


1 etapp

Valime kohtunikud

Hindamisprotsess saab alguse sõltumatute kohtunike valikuga. Peame oluliseks läbipaistvust ja ausat konkurentsi, mistõttu teeme koostööd ka audiitorfirma PwC-ga, kes kindlustab kogu ettevõtmise info läbipaistvuse.

2 etapp

Hindamine kevadel ja sügisel

Sõltumatud kohtunikud külastavad Hõbelusika konkursil osalevaid toitlustusasutusi nii kevadel-suvel kui sügisel, et tagada võimalikult täpsed hinnangud.

3 etapp

Restoranid saavad tunnustust

Parimaid toitlustusasutusi tunnustame sügisesel pidulikul auhinnagalal, kus täname peakategooriate ja kolme lisakategooria nominante ja võitjaid.