Testimisperiood on lõppenud

Pressiteade / 5. October 2016

Pressiteade
5. oktoober

Silverspooni testimisperiood on lõppenud

Gastronoomiakonkursi Silverspoon selle hooaja hindamisperiood lõppeb täna ja nüüd edastavad kohtunikud oma hinnangud sõltumatule audiitorfirmale PriceWaterHouseCoopers. Kahe nädala jooksul kuulutab audiitorfirma välja finalistid ning hooaja võitjad pärjatakse Mardipäeval, 10. novembril Swissôtelis toimuval pidulikul auhinnagaalal. Auhinnagaala piletimüük on alanud.

Silverspooni tegevjuhi Marje Hallik-Wilsoni sõnul alustavad audiitorid nüüd oma vastutusrikka tööga, et Silversooni 2016. aasta nominendid saaks 10. novembri auhinnagaalaks välja valitud. “Parimatele annab tunnustuse üle Michelini tähega pärjatud restorani tippkokk Pekka Terävä Helsingist,” lisas Hallik-Wilson.

Swissotelis toimuva auhinnagaala piletite müük on alanud. Õhtusöök mahutab kokku 200 külalist, kuid pea pooled kohtadest on juba broneeritud. Marje Hallik Wilsoni sõnul ootab pidulikul auhinnagalaal külalisi 4-käiguline hõrk eesti köögist inspireeritud õhtusöök koos šampanja ja spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinivalikuga. Lisaks veidi meelelahutust, Escada moeshow ja loomulikult pidulik autasustamisetseremoonia.

“Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi. Seepärast annetame 10 eurot iga auhinnagaala pileti müügist “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist välismaal,” lisas Marje Hallik-Wilson.

Auhinnagaala pileteid saab osta Silverspooni korraldajate kaudu emaili teel aadressil . Õhutusöögi pileti hind on 79 eurot külalise kohta. Pileteid on võimalik osta nii ühe kui kogu laua kaupa. Ühes lauas on 8 kohta ning kogu laua hind on 599 eurot.

Auhinnagaalal jagatakse auhindu kuues erinevas kategoorias – fine dining, casual dining, pererestoran, rahvusköök, Eesti köök, ja parim kohvik. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.
Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Anders Hedman. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.

Silverspooni konkurssi toetavad Rimi, Paulig Coffee Estonia AS, audiitorfirma PriceWaterhouseCoopers, Lexus, Viinitie OY, Bardinet SAS, Advokaadibüroo Sorainen, Swissôtel, Escada, disainistuudio Nope, Vins de France, Andre Farm OÜ.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada ja tunnustada kulinaarseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.
Lisainfo:
Marje Hallik-Wilson
Silverspooni tegevjuht
Tel 5287830

Värsked uudised