Täna kuulutab Eesti esimene gastronoomiakonkurss Silverspoon välja oma uue hooaja alguse ning ootab Eesti a la carte toitlustusasutusi konkursist osa võtma. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.
Gastronoomiakonkursi Silverspoon hindamine toimub kuues erinevas kategoorias – fine dining, pererestoran, rahvusköök, Eesti köök, parim baar ja parim kohvik - et oleks võimalik hinnata sarnase eesmärgiga toitlustusasutusi. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.
Silverspooni tegevjuhi Marje Hallik-Wilsoni sõnul valisid nad välja erinevad kategooriad just seepärast, et ei peaks võrdlema õunu apelsinidega ja võistlus oleks ausam. “Nii on gurmeerestoranidel, aga pere- või rahvusrestoranidel ning kohvikutel ja pubidel võrdne võimalus ennast oma kategoorias proovile panna ja vääriliselt silma paista,” selgitas Hallik-Wilson.
Konkursil osalemiseks on toitlustusasutused oodatud ennast registreerima 30. maiks Silverspooni veebilehe kaudu www.silverspoon.ee. Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel tasuta õiguse kolmest käigust koosnevale einele; ühele kokteilile, veinipokaalile või õllele ja mittealkohoolsetele jookidele.