Finalistid on selgunud!

Finalistid / 18. October 2016

fullsizerender

Pildil vasakult: Joakim Helenius, Jennifer Mitchell(Viinitie), Marje Hallik-Wilson, John Wilson ja Lauri Past(PwC)

Gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid selgunud!

Audiitorfirmal PwC on au avalikustada tänavuse gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid, kelle hulgast kuulutatakse välja hooaja võitjad 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagaalal.

Fine dining kategooria 3 finalisti on NOA Peakoka Pool, Horisont ja Tchaikovsky; casual dining kategooria 3 finalisti on MIX, Tuljak ja Fabrik; pererestorani kategooria 3 finalisti on GOSPA, Lucca ja YliCool; rahvusköögi kategooria 3 finalisti on Haku, Argentiina ja CRU; Eesti köögi kategooria finalistid on Leib Resto & Aed, D.O.M ja Farm ning kolm parimat kohvikut Mahedik, Meistri Cafe Lyon ja Gourmet Coffee.
Parima peakoka tiitli nimel jätkavad võistlust Silver Saa restoranist Fabrik, Dmitri Haljukov restoranist CRU, Vladislav Djatšuk restoranist Tchaikovsky ja Tõnis Siigur ning Mihkel Rand restoranist NOA Peakoka Pool. Parima teeninduse kategooria finalistid on CRU, Horisont ja NOA Peakoka Pool ning taimetoidu pakkuja kolm parimat on La Dolce Vita, Rucola ja Horisont.
Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutab audiitorfirma PwC, mille Eesti juhi Ago Vilu sõnul oli võistlus finaalkohtade nimel väga tasavägine ning konkursil osalenud söögikohad said žüriilt kõrgeid hinnanguid. “Pinge veel kruvib, sest iga kategooria võitjad selguvad vähem kui kuu pärast Silverspooni auhinnagaalal,” selgitas Vilu.
Silverspooni 2016 hooaja võitjad kuulutatakse välja mardipäeval, 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagaalal, kus parimatele annab tunnustuse üle Michelini tähega pärjatud restorani tippkokk Pekka Terävä Helsingist. Kõik piduliku auhinnagaala 200 piletit on tänaseks läbi müüdud.

Gaalal ootab külalisi 4-käiguline hõrk eesti köögist inspireeritud õhtusöök koos šampanja ja spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinivalikuga. Lisaks veidi meelelahutust, Escada moeshow ja pidulik autasustamisetseremoonia.

“Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi. Seepärast annetame 10 eurot iga auhinnagaala pileti müügist “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist välismaal,” nentis Silverspooni tegevjuht Marje Hallik-Wilson.

Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Anders Hedman. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.

Silverspooni konkurssi toetavad Rimi, Paulig Coffee AS, PwC, Lexus, Viinitie OY, Bardinet SAS, Advokaadibüroo Sorainen, ESCADA, disainistuudio Nope, Vins de France, Katharinenthal, Andre Farm OÜ ja Swissotel.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada ja tunnustada kulinaarseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.

PwC aitab organisatsioonidel ja üksikisikutel luua väärtust olulistes valdkondades. Meie ettevõtete võrgustiku 157 riigi enam kui 207 000 töötajat, neist ligi 150 Eestis, on pühendunud kvaliteetsete lahenduste pakkumisele audiitorteenuste ning maksu-, juriidiliste ja ärikonsultatsioonide alal. PwC on ka tunnustatud teenusepakkuja erinevate auhinnažüriide ja hääletuste infoturbe tagamisel – näiteks juba üle 80 aasta oleme ainsagi infolekketa viinud läbi Oscar’i auhindade hääletusi Ameerika Filmiakadeemia tellimusel.

Räägi kaasa enda jaoks olulistel teemadel ja loe lisa meie kohta www.pwc.ee
Lisainfo:
Marje Hallik-Wilson
Silverspooni tegevjuht
Tel 5287830

Värsked uudised